Mina tjänster

WSET-kurser

 

WSET (Wine and Spirits Education Trust) är en världsomspännande organisation som erbjuder intensiva och internationellt certifierande kurser där deltagaren kraftigt höjer sin kompetens kring vin och alkoholhaltiga drycker på kort tid. De ingår i landets samtliga sommelierutbildningar och brukar vara ett standardkrav för jobb i branschen. Jag är lärare, kursledare och examinator för WSET och håller regelbundna utbildningar. 

 

Kurserna är perfekta för utbildning av personal, kunder och samarbetspartners inom HORECA-ledet och vinbranschen men är även tillgängliga för den breda allmänheten. 

 

 VINCOACHNING -  För de som pluggar vin lite mer seriöst erbjuder jag även coachning och privatlektioner. Kanske läser du WSET's kurser eller en sommelierutbildning och känner att du skulle må bra av att jobba på din vinprovningsteknik? Eller kanske du behöver hjälp med teorin? Beroende på din unika situation skapar vi tillsammans en strukturerad plan för hur du kan dra nytta av dina styrkor för att förbättra dina svagheter. 

Både enskilda lektioner och lektionspaket går att ordna, kontakta mig för mer information och kostnadsförslag.

Detta erbjudande går med fördel att kombinera med möjligheten till distansutbildning - se nedan.

Kurser i vinkunskap och vinprovningar

 

VINKUNSKAP - Jag åtar mig att organisera och leda kurser och föreläsningar i vinkunskap enligt kundens önskemål och förkunskaper. Jag kan med fördel anlitas t.ex för sommelierutbildningar, inom YH-utbildningar till sommelier och för att kompetenshöja personal inom vinkunskap.

 

VINPROVNINGAR - Dessa kan se ut på olika sätt beroende på vad som efterfrågas, men oftast brukar t.ex en kortare vinprovning för privata sällskap ta runt 2 timmar med 4-6 provade viner. Perfekt som inledning på en konferens, ett event, som present eller som teambuilding för företag !

 

Kostnader för vin, ev. resa och moms tillkommer.


Distansutbildning - online

DISTANBASERAT - Alla kurser och utbildningar erbjuds även som distansutbildning via Zoom, Skype eller Teams. Detta är ett mycket smidigt och praktiskt alternativ som sparar in restid och kostnader med ökad komfort och flexibilitet.

 

PROVA KURSERNAS VINER HEMMA - För att kunna delta i vinprovningarna på distans tillhandahåller jag inköpslistor med viner att inhandla själv innan provningen. Dessa utgörs av vinprover utvalda för att passa utbildningens målsättningar och levereras via Systembolaget. 

 

För vinprovningarna samarbetar jag med HelpmeUp, klicka här för mer information : https://helpmeup.se/workers/6c048676-e58d-4398-8e48-7b3fb7bd64b8 .

 

https://youtu.be/xEqv53UIExU


Kommunikation och marknadsföring

Behöver ditt företag hjälp vid deltagande på mässor, masterclasses, med talaruppdrag, vinmiddagar eller med representation på sortimentsprovningar? 

 

Planerar du eller ditt företag ett event där vinet står i centrum?

 

Jag bidrar med min kunskap och erfarenhet av hundratals liknande uppdrag och hjälper dig att planera och framgångsrikt utföra dessa på svenska, engelska eller franska. 

 

Dessa tjänster är särskilt anpassade för importörer, försäljningsföretag,marknadsföringsorganisationer och PR-byråer, från vinregioner men kan även skräddarsys efter andra behov.

 


Vinrådgivning och konsultuppdrag

 

Behöver du hjälp med att skapa en lönsam vinlista till din restaurang?

 

Vill du ha tips och råd om vin för ett event, t.ex ett bröllop?

 

Behöver ditt företag i branschen oberoende synpunkter på viner och produkter ni vill ta in eller blends ni har skapat?

 

Kanske hjälp med domaruppdrag till vintävlingar?

 

Jag åtar mig gärna denna typ av uppdrag i Sverige och internationellt.


Contact:

contact@aglassandabottle.com

Tel: +33 (0)7 51 52 59 06

        +46 (0)7 29 10 04 86